Forsatt knallvekst i Cisco

Cisco overgikk forventningene med et nytt knallresultat tirsdag. Ifølge et amerikansk analysebyrå står selskapet for 54 prosent av all profitt i nettverksindustrien. Likevel endte kursen svakt ned på den amerikanske Nasdaq-børsen tirsdag.

Cisco dominerer stadig mer av nettverksmarkedet. Basert på et resultat for siste kvartal på 336,5 millioner kroner, hevder den amerikanske analytikeren Paul Johnsen i Robertson Stephens at Cisco tar inn 54 prosent av den totale profitten i bransjen. I fjor var tallet 48 prosent.

Omsetningen i siste kvartal økte til 1,87 milliarder dollar, og - ifølge ovennevnte analysebyrå - representerer dette 44 prosent av den totale omsetningen i bransjen. I fjor var tallet 41 prosent. Omsetningsøkningen var på 30 prosent, som viser at nettverksmarkedet er i sterk vekst - i kontrast til markedsfrykten i vår som førte til fall for de store nettverksselskapene.

Tirsdagens rekordresultat er ikke det første i Ciscos historie. Selskapet har overgått seg selv, 31 kvartaler på rad, og er i dag det tredje mest verdsatte selskapet på Nasdaq Indeksen - etter Intel og Microsoft.

Kursen på Cisco-aksjene falt likevel svakt i går, men tok seg opp igjen i utenombørs-handelen i ettermiddagstimene i går

Til toppen