Første kontorstøttepakke for LinuxPPC

Applix har utviklet en utgave av sin kontorstøttepakke, Applixware Office, for LinuxPPC. LinuxPPC er en Linux-utgave beregnet for PowerPC-baserte Macintosh-maskiner.

Applixware Office, som inneholder blant annet programvare for e-post, regneark og tekstbehandling, er allerede tilgjengelig for Linux på maskiner basert på Intel- eller Alpha-prosessorer – i tillegg til kommersielle systemer som Sun Solaris og HP-UX. Salget av Applixware har representert mellom fem og ti prosent av Applix' omsetning, men selskapet forventer at dette tallet vil kunne stige til 25 prosent i løpet av et par år.

LinuxPPC buntet med Applixware Office skal bli tilgjengelig den 12. januar. Prisen for pakken skal være 129 dollar.

LinuxPPC kjører naturlig på PowerPC-baserte datamaskiner i motsetning til de andre Linux-utgavene for plattformen. De andre – blant annet MkLinux – kjører oppå en Mach mikrokjerne. Ifølge LinuxPPC Inc., som står bak LinuxPPC, skal dette gjøre LinuxPPC omtrent 20 prosent raskere enn de konkurrerende utgavene av operativsystemet.

LinuxPPC Inc. planlegger å utgi versjon 5.0 av sitt operativsystem mot slutten av januar. Linux for PowerPC har historisk sett ligget bak Linux-utgavene for Intel-plattformen når det gjelder funksjonalitet og ytelse. Denne perioden skal nå være over.

LinuxPPC er fritt tilgjengelig på Internett, men leveres også på CD-ROM til 32 dollar pluss frakt.

LinuxPPC Inc. skal i 1998 har solgt omtrent 20.000 CD-er med operativsystemet, mens omkring 300.000 brukere har lastet det ned fra Internett.

I tillegg til å kjøre på de fleste PowerPC-baserte datamaskiner, kjører LinuxPPC også på en rekke IBM og Motorola RS/6000-, CHRP- og PReP-maskiner.

(Kilder: The Industry Standard, LinuxPPC Inc.)

Til toppen