Fortsatt nervøst i IT

Markedet er fortsatt usikker på prisingen av IT-bjellesauene på børsen, men oppgang i andre europeiske markeder og i USA sørget for oppgang for IT-indeksen onsdag.

Oppgang på de fleste europeiske børser og positiv åpning i USA, gir vanligvis stort utslag på aksjene ved Oslo Børs. Usikkerheten rundt rentesituasjonen, sørget imidlertid for at festen uteble men totalindeksen kunne likevel sluttnoteres med en oppgang på 0,3 prosent. IT-aksjene fulgte villig etter, og indeksen endte opp 0,7 prosent til 1433,57 poeng.

Som tidligere i denne uka var Tandberg Data i fokus igjen. Handelen var frisk og totalt ble det omsatt over 600.000 aksjer i selskapet. Aksjen har fått mye juling den siste tiden, og flere analytikere er svært usikre på hva inneværende kvartal vil bringe med hensyn til Quists friske satsing på markedsføring. Hvis noen ennå ikke har fått det med seg, har avtroppende Compaq sjef Rydningen uttalt seg i retning av at MLR-avtalen i beste fall blir utsatt til høsten - i verste fall kansellert.

Til tross for den sterke negative fokuseringen på selskapet den siste tiden, mente imidlertid markedet at nå er det nok. Aksjen som har falt med bortimot 70 prosent de siste månedene endte opp 2,7 prosent til 38,50 kroner.

Børsvinner blant It-aksjen onsdag ble likevel Evercom Network som steg med 4,2 prosent til 37 kroner. Aksjen har imidlertid tidligere vært oppe i 40 kroner, etter hardkjør fra blant annet Norse Securities, og et utslag på 1,50 kroner skal neppe tillegges for stor vekt.

Ellers fortsatt oppturen for Netcom onsdag, og aksjen endte på 205 kroner, etter en oppgang på 1,5 prosent. Aksjen har hatt vind i seilene de siste dagene etter den nye samtrafikkavtalen med Telenor, som fra flere anlytikere blir karakterisert som svært god.

PC-Systemer har beveget seg mye opp og ned den siste tiden og endte onsdag som børstaper med et fall på 6,6 prosent til 19 kroner. I likhet med Evercom skal det lite til før denne vipper en krone i den ene eller andre retningen, og tatt i betraktning av at omsetningen som vanlig var beskjeden, er dette derfor neppe noe å bekymre seg over for Boasson & Co.

Omsetningen på Oslo Børs tok seg kraftig opp onsdag og endte på i underkant av 1,6 millarder kroner.

Til toppen