Fortsatt vanskelig å ringe til USA

Teletrafikken mot USA ble mer enn firedoblet etter at nyheten om terrorhandlingen ble kjent tidlig i går ettermiddag. Fortsatt er det kapasitetsproblemer både i fastnettet og mobilnettet mot USA, mens datatrafikken går tilnærmet som normalt, opplyser Telenor.

Teletrafikken er nå økende, noe som kan føre til at mange også i dag vil kunne oppleve sperr i teletrafikken til USA. Det skriver Telenor i en pressemelding onsdag formiddag.

I løpet av gårsdagen forsøkte svært mange å ringe til USA, og trafikken var mer enn fire ganger større enn normalt. Dette førte til unormal stor belastning på telekommunikasjonslinjene og mange opplevde sperr i telefontrafikken mellom Norge og USA.

Utenlandsopplysningen 181 har også hatt unormal stor trafikk det siste døgnet og har styrket bemanningen.

Etter at situasjonen normaliserte seg utover natta er teletrafikken til USA nå igjen økende. Dette vil føre til at det igjen kan oppstå sperr i telekommunikasjonslinjene mellom Norge og USA.

Telenor anbefaler de som ikke får summetone til USA å forsøke igjen etter noen minutter. Selskapet oppfordrer også folk om å ha korte samtaler, slik at flere kan komme gjennom til USA.

E-post- og Internett-trafikken til USA har i hovedsak fungert som normalt til tross for den kraftige økningen i datatrafikken.

I Norge går den nasjonale teletrafikken fortsatt som normalt. Telenor har gjennomført tiltak for å øke beredskapen i telenettet for å sikre at teletrafikken i Norge skal kunne avvikles på en normal måte.

Til toppen