Fra Spray til Skrivervik

Administrerende direktør Arild Bjørn-Larsen slutter i Spray GK for å bli markedsdirektør i Skrivervik Data.

- Vi har lett lenge og mener å ha funnet den beste. Han er kanskje en av de mest erfarne personer i IT-bransjen og kjenner bransjen veldig godt. Han kan dette med å kommunisere mot markedet. Dessuten er han en god leder, mener administrerende direktør Jens Rugseth i Skrivervik Data som har jaktet på Bjørn-Larsen i ett år.

Rugseth opplyser at bredden i erfaringene fra Hewlett Packard, Apple og NetCom, pluss fire år i internettbransjen gjennom JBR/McCann og Spray GK gir den nye markedsdirektøren den riktige plattformen. Direktøren har selv fungert som leder av markedssiden i Skrivervik den siste tiden og overlater nå all markedsføring og PR i hendene til Arild Bjørn-Larsen som får ansvaret for 20 ansatte i en organisasjon på 190.

Bjørn-Larsen var én av tre som skapte turbulens da han gikk fra JBR/McCann Multimedia og over til den nystartede internettkonkurrenten Spray GK, et joint venture mellom svenske Spray og norske Geelmuyden.Kiese.

Bjørn-Larsen har vært ansvarlig i ett år med oppbyggingen av Spray i Norge.

- Det er personlige årsaker som gjør at jeg slutter i Spray. Men jeg kan vel i hvert fall si såpass at jeg har jobbet veldig mye med å bygge opp et nytt selskap. Det tar tid, sier han. Ifølge Rugseth vil han i Skrivervik havne i en strukturert jobbsituasjon hvor han utelukkende kan fokusere på hovedoppgaver.

Den avtroppende Spray-sjefen sier at avgangen har skjedd i full forståelse med eierne i svenske Spray og norske Geelmuyden.Kiese, og at de har behandlet ham meget fair.

Det er viseadministrerende direktør Bjørn Tore Stig i Spray som overtar ledelsen allerede fra i dag. Han er en person som Bjørn-Larsen har full tillit til.

- Jeg har jobbet sammen med Bjørn Tore i flere år nå og har bare gode ting å si om ham. Jeg er sikker på at han vil greie jobben ypperlig, mener Bjørn-Larsen.

- Hvor mye betyr det for Spray GK at Bjørn-Larsen forsvinner?

- Personlig betyr det selvfølgelig veldig mye, sier påtroppende Spray-sjef, Bjørn Tore Stig.

- For bedriften har Arild vært en tung leder med et omfattende kontaktnett. Det blir viktigere og viktigere å kjenne mennesker som har vært med en stund. Hans viktigste rolle den siste tiden har vært jobben ut mot markedet. Han har vært med å bygge bedriften litt bak kulissene i fusjonsprosessen. Arild har vært med i slike prosesser før og har god erfaring sier han.

I august ble det kjent at amerikanske Razorfish fusjonerte med det svenske moderselskapet Spray Network. Stig er veldig opptatt av å understreke at det er stabilitet og trygghet som fortsatt preger ledelsen i norske Spray GK.

- For oss er det business as usual. Jeg har den siste tiden i realiteten styrt butikken fra dag til dag, sier Stig, og legger til at de gjerne vil ha med Bjørn-Larsen videre.

- Han fortsetter i Spray i første omgang frem til jul. På nyåret skal han starte i ny stilling i Skrivervik. Vi jobber imidlertid for at han skal være en en del av Spray også i fremtiden. Arild har selv gitt uttrykk for at han ønsker dette, sier Stig, som ikke vil utdype dette.

Til toppen