Frankrike vil kreve innholdsdeklarasjon på nett

Franske internettbrukere som skal legge ut egne sider kan på forhånd bli påkrevd å sende inn søknad hvor man redgjør for intensjonen med sidene.

Det franske parlamentet skal denne uken se på et lovforslag hvor det kreves at Internett-innhold som legges ut på nettet, skal søkes om på forhånd på et eget online-skjema. Loven vil gjøre at Frankrike lettere kan sile ut innhold de ikke vil ha. Men motstandere av loven mener at den blandt annet kan gjøre det nødvendig for web-hoteller å flytte ut av landet fordi konkurransesituasjonen blir vanskeligere med slike regler. En annen populær oppfatning er at dette vil gå ut over talefrihet på Internett. En talsmann for The European Internet Service Providers Association (EuroISPA) sa at Frankrike muligens vil prøve å presse loven igjennom i hele Europa hvis den godtas.

Nicholas Bohm, britisk ekspert i Internett-lovgivning, sier ifølge ZDNet "Dette er et eksempel på hva som skjer hvis du ikke snakker med industrien og ikke har ekspertisen til å håndtere disse sakene".

Til toppen