Full krig mellom EUnet og avhoppere

EUnet avviser på det sterkeste Jørn Lyseggens versjon av historien om fusjonen mellom EUnet Media og Mogul Media, og erklærer nå full krig mot avhopperne fra EUnet Media.

digi.no publiserte mandag historien om fusjonen som ble annonsert mellom EUnet Media og Mogul Media den 4. februar. Det viste seg at Jørn Lyseggen på det tidspunktet ikke lenger var tilknyttet EUnet Media, selv om han snakket på vegne av dette selskapet. Realiteten var at Lyseggen og i underkant av 20 ansatte i EUnet Media gikk over i et nytt selskap, WebCat, som var den reelle fusjonspartneren til Orkla-eide Mogul.

Jørn Lyseggen

- Juridisk sett er det ikke en fusjon mellom EUnet Media og Mogul, forklarte Lyseggen mandag. - Men for alle praktiske formål er det en fusjon mellom disse to selskapene.

I dag sier imidlertid Johan Helsingius, direktør for produktutvikling og marketing i EUnet Int. B.V. at dette er feil:

"EUnet tilbakeviser på det sterkeste fremstillingen om at EUnet Media praktisk talt er det samme som Jørn Lyseggens nyetablerte selskap, WebCat AS. EUnet Media er en veletablert enhet i EUnet International som leverer ekspertise, kundeportefølje, organisasjon, systemer, og softwareløsninger til det profesjonelle webmarkedet", skriver Amsterdam-baserte Helsingius i en pressemelding digi.no har mottatt.

Videre:

"Alle kontrakter med våre kunder vil fortsatt være gyldige og EUnets eiendom. Hverken kontrakter med kunder, eller ansatte, vil bli endret som resultat av Lyseggens aktiviteter.

Jørn Lyseggen er kontraktsmessig forhindret fra å samarbeide med våre kunder eller ansette folk fra EUnet. EUnet kommer til å følge opp at Jørn ivaretar sine kontraktsmessige forpliktelser.

EUnet avviser dessuten Mogul Media's uttalelse 16. februar som sier at EUnet Media vil innfusjoneres i Mogul Media via WebCat."

Dermed er situasjonen snudd på hodet for avhopperne fra EUnet Media. Eierne signaliserer gjennom dette at arbeidsavtalene til de ansatte som har signalisert overgang til det nye selskapet, ikke opphører, hvilket i praksis nok vil bety at de må gå oppsigelsestiden ut.

Eierne gjør det også klart at kundeforholdene EUnet Media har ikke kan overføres.

I korthet erklærer eierne full krig.

Lyseggen satt i møte med sin advokat da digi.no forsøkte å innhente kommentar, og ville ikke uttale seg før rådslagningen var overstått.

Til toppen