Funcom bygger opp service og support i USA

Den norske spillutvikleren utelukker ikke at hovedkvarteret etterhvert kan bli flyttet til North-Carolina. April Ryan kan bli dyttet ut av landet av norske skatteregler.

Det amerikanske nettstedet GameSpot kan fortelle at det norske spillutviklingsselskapet Funcom ønsker å flytte hovedkvarteret til North-Carolina.

Ifølge kilder i Funcom som GameSpot har snakket med skyldes denne flyttingen i første rekke at man ønsker å komme nærmere markedet.

Funcom står bak spill som Anarchy Online, Speed Punks, No Escape og det nylig lanserte the Longest Journey. Ved siste årsskifte hadde selskapet 120 ansatte, hvorav 90 i Oslo og 30 ved en egen avdeling i Dublin, Irland.

Selskapets aksjonærer er foruten de ansatte med ca 25 %, medgründer Tom Dahl, familien Jebsen og Teknoinvest. Ved en emisjon mot Teknoinvest i mai ble selskapet verdsatt til NOK 540 mill. Selskapet har i lang tid vært en potensiell kandidat for notering på Oslo Børs.

På forespørsel fra digitoday.no benekter daglig leder André Backen i første omgang at selskapet skal flytte hovedkvarteret ut av Norge. Det er i første omgang snakk om å bygge opp en service- og supportsenter i USA.

Han åpner imidlertid for muligheten senere i samtalen og forklarer at Norge er relativt lite for den type virksomhet selskapet bedriver. Han vil derfor hverken utelukke at en flytting har vært diskutert, eller at det er noe de vurderer nå eventuelt at det kan bli aktuelt i fremtiden.

Teknoinvest, som sitter med 8,5 prosent av aksjene i selskapet, har i andre sammenhenger tidligere understreket overfor digitoday.no at de norske reglene for opsjonsbeskatning gjør det vanskelig for denne typen bedrifter å få tak i de personene de ønsker.

Til toppen