KARRIERE

Går for Second Life i undervisning

Gartner mener Second Life har pedagogiske fortrinn på flere områder.

Analyseselskapet Gartner har analysert virtuelle 3D-miljøer på Internett, og mener at Second Life har mye å tilføre bedrifter og utdanningsinstitusjoner.

    Les også:

Flere store bedrifter, som Sony, IBM, Cisco og Disney – og norske som NRK – eksperimenterer med en tilstedeværelse i det virtuelle miljøet Second Life. Selv om teknologien fortsatt kan være noe umoden, mener Gartner det er av stor verdi også å forstå 3-D verdens muligheter på undervisning og læring.

I rapporten: Expanding Higher Education E-Learning Into 3-D peker Gartner på at antallet høyskoler og universiteter som er involvert i Linden Labs virutelle plattform i Second Life har vokst kraftig de siste 12 månedene.

I alt 130 utdanningssteder på høyere nivå er i skrvende stund identifisert med navn og aktivitet i Second Life. Gartner mener Second Life har pedagogiske fortrinn på flere områder.

I Second Life ligger Linden Labs plattform i bunn, som også er navnet på selskapet som utvikler og drifter Second Life. Universitetet kan bygge opp sin egen virtuelle campus som sin intellektuelle eiendom og utarbeide regler for hvordan det skal drives med visuelle elever og multimedia effekter.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.