Gates: Skarpe lobbyister i Washington

For å snu amerikanske lovgivere til sin fordel, har Bill Gates en rekke skarpe jurister som fremmer hans interesser i kongressens korridorer. Gates har seks måneder på seg til å redde strategien med integrert operativsystem og nettleser.

For å snu amerikanske lovgivere til sin fordel, har Bill Gates en rekke skarpe jurister som fremmer hans interesser i kongressens korridorer. Gates har seks måneder på seg til å redde strategien med integrert operativsystem og nettleser.

På grunnlag av kilder som Legislative Resource Center, U.S. Congress og Business Week, har en av bidragsyterne til Ralph Naders diskusjonsgruppe om Microsoft, P.A. Petricone, laget oversikten nedenfor. Medlemmene i gruppen er oppfordret til å supplere listen etterhvert som de kommer over nye Gates-advokater. Listen viser at Gates anstrenger seg mye for å vinne over republikanske ledere i kongressen.

Clark & Weinstock: Dette er advokatfirmaet til Vin Weber, tidligere republikansk medlem av Representantenes hus, som ifølge NandoNet har spesielt gode forbindelser med husets ordfører (speaker) Newt Gingrich. Weber arbeider mot republikanske kongressrepresentanter for at de skal bidra til at Microsoft behandles rettferdig i forbindelse med antitrust-søksmål.

Downey Chandler Inc. består av tidligere kongressmedlemmer Thomas Downey og Rod Chandler. De besøkte forhenværende kollegaer i forbindelse med en høring i senatets juridiske komite om konkurranseforhold innen programvarebransjen.

Edelman Public Relations Worldwide ble brukt til to pressekonferanser i midten av november. Den første ble holdt 11. november der Microsoft gikk til et kraftig angrep mot justisdepartementet i Washington på grunn av søksmålet som lå til grunn for den nylig avgitte dommer-uttalelsen. Den andre ble holdt 12. november og var spesielt rettet mot de som dekket den pågående Appraising Microsoft-konferansen organisert av Ralph Nader.

Grover Norquist, karakterisert som "kompis" med Newt Gingrich, har drevet lobbyvirksomhet i kongressen til fordel for Microsoft i forbindelse med saker rundt kryptering, skatter på Internett, og framtidige tv-er. Norquist er ellers kjent som leder av den konservative gruppen Americans for Tax Reform.

Preston, Gates, Ellis & Rouvelas Meeds er advokatfirmaet til faren til Bill Gates. Det sender jevnlig representanter til Washington for å besøke kongressen og andre offentlige instanser i forbindelse med alt fra kryptering til handel med Kina (Microsoft er svært sterkt engasjert i Kina, et land Bill Gates har besøkt ved flere anledninger).

Strategic Alliances Group er et PR-byrå som mobiliserte flere forbrukerorganisasjoner til å komme med Microsoft-vennlige uttalelser foran anti-Microsoft-konferansen til Ralph Nader.

Til toppen