Gates slipper bare inn nerdene

Microsoft vil ikke la hvem som helst møte sjefen sjøl, Bill Gates, når han kommer til Danmark i februar for å holde foredrag: En inngangstest skal sortere data-analfabetene vekk fra de reelle nerdene.

Det kommer til å bli rift om billettene når USAs rikeste mann, Microsoft-gründer Bill Gates, kommer til Danmark om knapt en måned. Det tror i hvert fall Microsoft, som - for å sikre seg at bare kvalifiserte tilhørere slipper inn på foredraget - vil gjennomføre en kunnskapstest av de besøkende før de slippes gjennom nåløyet.

Ifølge danske Computerworld må du nemlig svare rett på minst tre av fem tekniske IT-spørsmål for å ha håp om å få høre hva Gates har på hjertet.

Ønsker du litt hjernetrim, kan du allerede nå forsøke å besvare spørsmålene som er lagt ut på Microsoft Danmarks hjemmeside (lenken finner du i margen til høyre), men er du av den mer sedate typen kan du lese videre og få svarene her og nå.

Redaksjonen i danske Computerworld har nemlig gjennomgått hele testen, der spesielt det tredje spørsmålet skapte litt hodebry:

"I relationelle databaser anvendes typisk to diagrammeringsmetoder: E-R diagram og Bachman-diagram. Hvad er den væsentligste forskel?
1. Et E-R diagram er mere detaljeret end et Bachman-diagram.
2 Et Bachman-diagram har kun relationer af typen 1-M eller M-1.
3 Et Bachman-diagram kan også anvendes til at diagrammere O.O. systemer"

(1-M betyr en-til-mange mens O.O. refererer til objektorienterte systemer)

Computerworld har tatt seg bryet med å ringe lektor Troels Andreasen ved Roskilde-universitetet for å få svar på spørsmålet, og han konkluderer med at både svaralternativ en og to er korrekte.

Og her er de øvrige løsningene:

Spørsmål 1: Hvem har utviklet C++? Svar: Bjarne Stroustrup.

Spørsmål 2: Hva er lik en megabyte? Svar: 1024 kilobytes.

Spørsmål 4: Hva står HTML for? Svar: Hyper Text Markup Language.

Spørsmål 5: Hva står UML for? Svar: Unified Modelling Language.

Til toppen