BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gigantfusjonen blir enda større

Deutsche Telekom og Telecom Italia er i samtaler med et tredje teleselskap i USA med sikte på å etablere et amerikansk-europeisk teleselskap. Blant de selskapene som The Wall Street Journal oppgir som aktuelle fusjonspartnere er BellSouth og SBC.

Frode Eriksen
3. mai 1999 - 11:31

Deutsche Telekom og Telecom Italia, som sist uke offisielt lanserte sin fusjon - er allerede i samtaler med et tredje selskap med sikte på å etablere et globalt teleselskap, skriver avisen med en sentral person nær forhandlingene som kilde.

BellSouth og SBC nevnes som de aktuelle selskapene det forhandles med. Dette vil i så fall bli verdens desidert største teleselskap, langt over den europeiske telefusjonens verdi på 81 milliarder dollar.

Avisen skriver at det ennå ikke er bestemt på hvilken måte fusjonen skal gjennomføres eller på hvilken måte en fusjon skal skje.

Fusjonen mellom Deutsche Telekom og Telecom Italia har ikke akkurat blitt møtt med begeistring av aksjonærene, deriblant den italienske regjeringen, som sitter med vetorett i viktige spørsmål knyttet til selskapet. Den tyske regjeringen eier fremdeles 72 prosent i det tyske teleselskapet, og har vært mer positiv til en fusjon mellom de to selskapene.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra