BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir DB2-støtte til flere Unix-varianter

IBM annonserte onsdag at selskapets DB2 Universal Database vil komme med støtte for enda flere Unix-plattformer. Dette inkluderer blant annet Linux. Det kommer også nye versjoner for de etablerte plattformene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. sep. 1998 - 16:26

IBM vil ifølge InfoWorld Electric levere versjon 5.2 av DB2 med støtte for SCO UnixWare7- og SGI Irix-klienter, i tillegg til plattformene som allerede støttes: IBM AIX, Windows NT, SCO Unix, HP-UX og Sun Solaris.

Selskapet har nå versjon 6.0 for OS/390 i beta og vil ha versjon 4.3 for OS/400 klar innen slutten av september. IBM planlegger også å tilby en Linux-utgave innen slutten av året.

Versjon 5.2 av DB2 Universal Database vil tilby støtte for J/SQL-integrasjon (Java/Structured Query Language) med WebSphere Application Server.

Prisen for DB2 Universal Database Version 5.2 starter på 999 dollar per server og 199 dollar per bruker. En en-brukerversjon finnes for 369 dollar.

IBM annonserte også versjon 5.2 av Visual Warehouse, et verktøy for bygging av datavarehus med tett integrasjon med DB2, til en oppgraderingspris på 36.950 dollar for en serverutgave med 20 brukere.

Versjon 2.1 av Intelligent Miner for Data, IBMs datamining-produkt med en nytt Java-basert brukergrensesnitt og ny mining-algoritme, kan også leveres nå. Produktet finnes for AIX, Windows NT, Sun Solaris og AS/400 og koster 75.000 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.