Gir seg ikke på billigere netthandel

Finans- og Samferdelsdepartementet vil ikke gjøre det billigere å handle på nettet, men Grete Knudsen jobber videre.

To endringer i fjor og i år har gjort det mindre attraktivt å handle varer over Internett fra utlandet. For nå må det betales moms på alle pakker med en verdi på over 200 kroner og i de fleste tilfeller må du betale Posten 120 kroner for behandling av pakken.

Demperen dette legger på Internett-handel mente både tidligere Nærings og Handelsminister Lars Sponheim og hans etterfølger Grete Knudsen blir feil. Begge er enig om at Internett-handel med utlandet stimulerer Internett-handel, innovasjon og utvikling av tjenster i Norge.
Les mer om hvorfor det er dyrt å handle over Internett:
Lover å vurdere klønete tollregler
Fortoll selv - unngå 80-kronersgebyret
Avgiftssjokk på nettkjøp

Knudsen sendte derfor brev til Finansdepartmentet og Samferdselsdepartementet som eier Posten der hun ba om en gjennomgang av reglene for å få senket prisene. Men svarene er nei, dagens regler og avgifter er det lite med å gjøre. I mellomtiden har Post- og Teletilsynet bedt Posten forklare hvorfor gebyrene er så høye.

Men Knudsen har ikke gitt seg og vil jobbe videre med saken, forteller Jan Fredrik Lockert, avdelingsdirektør i Nærings- og Handelsdepartementet til digi.no. Dermed bærer det mot en politisk kamp i regjeringen og Stortinget - kanskje både om grensen for momsfritak og de kompliserte tollrutinene.

- Vi arbeider videre med denne saken, men hva vi skal gjøre har vi ikke bestemt. Heving av grensen for hva som er momsplikteig er en av mulighetene vi vil se på, sier Lockert til digi.no.

Til toppen