Gjør WAP-Surf billigere i helger

Telenor Mobil setter ned prisen på WAP-bruk til 25 øre per minutt i helgene ut året. Tilbudet gjelder alle kunder og betyr i realiteten en prisreduksjon på mellom 70 og 87 prosent. Telenor har imidlertid en baktanke; de vil ha flere WAP-telefoneiere til å bruke WAP.

Informasjonssjef i Telenor Mobil, Jo Heldaas, sier at tilbudet i første rekke er beregnet på eksisterende kunder som har en WAP-telefon, og derfor blir det heller ikke lansert noen egne WAP-tilbud i butikkene i Telenor-systemet nå. Men han vil ikke si noe om hvor mange av Telenor Mobils kunder som bruker WAP-tjenestene nå, og henviser til informasjonen som ventes å komme ved Telenors børsnotering. Telenor opplyste i vår at en hadde solgt 100.000 WAP-telefoner gjennom sitt eget system.

Imidlertid har flere av disse kundene valgt å prate i telefonen og ikke benytte WAP-tjenestene. - Vi ser at en del av de som eier WAP-telefon har brukt WAP-tjenestene lite eller ikke i hele tatt. Dette kan skyldes at en ikke har tatt seg tid til å sette seg inn i tjenesten. Heldaas sier at en tror at når prisen blir lavere vil ikke prisen være en sperre for brukere som kanskje vil lære seg mer om WAP, uten å bli fattig på det. - Surfer en med Ring Kontant og en ser taksameteret løpe av sted tror vi dette er en sperre for mange å ta i bruk tjenesten.

I tillegg til Telenor Mobil vil selskapets service providere også kunne selge tilsvarende tjenester til tilsvarende priser.

Telenor er villig til å investere store summer på sin WAP-kampanje, og Heldaas bekrefter at selskapet når det selger ringetid for WAP til 25 øre per minutt, så taper selskapet penger på kort sikt. Men tanken er at økt bruk skal gjøre det mulig å tjene penger på lang sikt. Selskapet har ennå ikke tatt stilling til om prisene skal fortsette ut over årsskiftet.

Vanligvis betaler Telenor Mobils kunder mellom 0,89 og 1,99 kroner i minuttet for å WAP'e, forutsatt at en er koblet opp til selskapets wap-sentral. Tilbudet på 25 øre per minutt gjelder fra lørdag klokken 00.00 til søndag klokken 24.00. I tillegg kommer startprisen på 45 øre for hver oppringing.

Telenor Mobil vil samtidig halvere prisene for SMS-meldinger som sendes om natta, og selskapet vil ta 50 øre for meldinger som sendes mellom klokken 00.00 og 07.00 natt til lørdag og søndag. I dag distribuerer selskapet vel 2,5 millioner tekstmeldinger daglig.

Telenor Mobils WAP-portal Djuice.com er åpen for alle mobilbrukere, uansett hvilken mobiloperatør man er kunde hos.

Til toppen