Globalstar kjemper for livet

Globalstar avviser ikke lenger at en kan komme til å be om konkursbeskyttelse. Det amerikanske satellittelefonselskapet klarer ikke å øke inntektene.

Til tross for at Globalstar er på vei utfor stupet selger selskapet fremdeles sine tjenester til interesserte kjøpere. Den siste avtalen er med italienske Enel som kjøper 4.500 satellittelefoner og samtaletrafikk for flere millioner dollar.

Hovedproblemet for Globalstar er at en tross den siste avtalen, mangler inntekter nok til å finansiere de satellittene som utgjør Globalstars backbone.

Tapene etter første kvartal i år var 1,8 milliarder dollar av en inntekt på 1,1 millioner dollar. Med den farten vil selskapet trolig ende hos en amerikansk konkursrett, der en trolig vil søke beskyttelse mot sine kreditorer.

Planen var i likhet med Iridium, som for lengst er konkurs, å tjene flere hundre millioner dollar årlig ved å selge samtaleminutter til kunder via mobile terminaler og satellitter som gav global dekning.

Etterspørselen etter tjenestene har imidlertid vært det stikk motsatte av hva en trodde, og den suksessen som mobiltelefoni har hatt de siste årene har ikke smittet over på satellittelefonselskapene.

Svenske Olof Lundberg er tilsatt som konsernsjef i Globalstar og forsøker nå på å snu trenden.

Talsmann for Globalstar, Mac Jeffery, sier til Wall Street Journal at det likevel er en mulighet for at Globalstar vil søke konkursbeskyttelse, dersom en planlagt restruktureringsplan ikke lykkes.

Til toppen