Gode og dårlige nyheter for Transmeta

Transmeta lover å slå Intel med sine annerledes-prosessorer, men første dag på børs ble en blandet opplevelse etter en melding fra Compaq.

Transmeta har lovet intet mindre enn å revolusjonere databransjen med sin nye og annerledes Crusoe-prosessor. Brikken er designet for å lure programvare laget for Intel-maskiner til å kjøre, og da med høyere fart til en lavere pris og strømforbruk enn Intels brikker. Så hevder Transmeta.

Selskapet har fått ekstra vind i seilene på grunn av listen over laget de har samlet. På investorlisten står superinvestoren George Soros og Microsoft-medgründer Paul Allen og på ansatte-listen står Linux-far LinusTorvalds. Gårsdagens børsdebut ble en bittersøt opplevelse for Transmeta. Selskapets aksjekurs doblet seg fra 21 dollar til 45 dollar i løpet av dagen. Men fra Compaq kom det dårlige nyheter.


Tidligere har både Compaq og IBM sagt de skal lage maskiner med Crusoe-brikken. I forrige uke sa IBM at de hadde trukket sine planer - uten å gi noen grunn. Nå sier Compaq at de også kutter sine planer. "Crusoe møter ikke våre kvalitetskrav", var den korte beskjeden Transmeta fikk.

Dette er dårlig PR for Transmeta - spesielt tatt i betraktning at Compaq har investert i selskapet.

Til toppen