GoLive til Adobe

Adobe overtar GoLive Systems Inc. - produsenten av det profesjonelle Macintosh-baserte nettverktøyet GoLive CyberStudio.

Det har gått rykter om Adobe Systems' oppkjøp av GoLive Systems i flere måneder, og mandag kom det offisiell bekreftelse. Oppkjøpet som inkluderer det profesjonelle Macintosh-baserte nettpubliseringsverktøyet GoLive CyberStudio fyller en mangel i Adobes portefølje over nettverktøy. Selskapet har nemlig manglet et verktøy for profesjonelle produsenter av nettsteder.

Adobe hevder i sin pressemelding at CyberStudio vil gi selskapet markedets eneste komplette portefølje av verktøy for design og publisering av nettsteder. Herunder regner selskapet - ved siden av CyberStudio - Photoshop, Illustrator, ImageReady, ImageStyler, Illustrator og Acrobat.

Adobe har også det mer konsumentorienterte nettverktøyet - PageMill - men ting tyder på at dette produktet er på vei ut. Programmet blir heller ikke nevnt i pressemeldingen.

GoLive som ble grunnlagt i 1996, har på kort tid bygd seg opp som utvikler av et av markedets mest anerkjente nettpubliseringsverktøy, og en rekke profesjonelle web-utviklere bruker verktøyet i sitt daglige virke. Mens GoLive hittil har konsentrert seg om å utvikle for Mac-plattformen, blir det spekulert i om selskapet er i ferd med å utvikle en Windows-versjon. Dette er viktig for Adobe som får over halvparten av sine inntekter fra produkter til Windows.

Til toppen