Gradvis høyere OEM-inntekter i Norman

Norman har inngått en ny OEM-avtale med en amerikansk produsent av programvare. De første 12 månedene vil avtalen gi inntekter på 600.000 dollar. Selskapet regner med gradvis høyere inntekter i de tre årene avtalen gjelder.

Det er ikke mer enn tre uker siden Norman inngikk en OEM-avtale med en annen amerikansk bedrift. Den forrige avtalen gjaldt programvare for aksesskontroll, mens den nye avtalen gjelder for Norman Virus Control.

- Selskapet vil integrere NVC i sine produkter, du kan si det blir en avtale om "Norman Technology Inside" forteller Gunnel Berdal Wullstein.

- Hvorfor kan du ikke si hvilket selskap avtalen er inngått med?

- Det aktuelle selskapet har en avtale med en av våre konkurrenter som løper ut juni måned. Det eneste jeg kan si nå, er at selskapet er en betydelig aktør på sitt område.

- Hva kan du sin om de forventede inntektene fra avtalen?

- NVC blir integrert i programvaren fra samarbeidspartneren. Inntektene blir dermed en funksjon av nysalg og oppgraderinger hos selskapets kunder. Dermed vil inntektene øke over tid.

- Ved resultatfremleggelsen etter første kvartal, kom du med indikasjoner på utviklingen i 1998 (se relatert sak i margen til høyre, red.anm.). Står du fast på det du sa den gang?

- Jeg ser ingen grunn til å endre på det som er sagt. Vi har vært veldig forsiktige i det vi sier til markedet om utviklingen, sier Wullstein til digi.no

Til toppen