Gratis program fjerner Back Orifice

Over tre måneder etter at digi.no første gang omtalte hackerprogrammet Back Orifice fant Telenor Nextel og Tele 2 det opportunt å slå alarm om den farlige trojanske hesten. Men fortvil ikke: det finnes botemiddel - og det er gratis.

Det var fredag Internett-leverandøren Telenor Nextel slo full alarm og advarte sine 225.000 brukere. Også Tele2 advarte sine 70.000 kunder.

En kilde som tidligere var aktiv i det norske hackermiljøet, opplyser til Aftenposten at han nylig foretok en tilfeldig sjekk på deler av nettet til Telenor Nextel og Tele2. Undersøkelsen viste at en rekke navngitte databrukere hadde fått sine systemer infisert av Back Orifice, og lå åpne for datainnbrudd.

digi.no har de siste tre månedene skrevet en rekke artikler om Back Orifice - et poetisk navn for "rasshøl", samtidig som det parodierer Microsofts serverpakke Back Office. Programmet er en blanding av Windows Terminal og PCanywhere, som er så diskret at en systemadministrator ikke merker at det kjører, og som ikke kan avsløres ved noen av de verktøyene Back Office tilbyr. Greier du å sette igang Back Orifice på en annens maskin, kan du boltre deg i all slags "morsomheter", bare du får kontakt med den over et nettverk. Blant forslagene er å spre den vesle filen under navnet nudepics.exe.

Det finnes dog enkle og billige - faktisk helt gratis - hjelpemidler for fjerning av Back Orifice. En løsning er å slette programmet manuelt, en annen er å hente ned verktøyet AntiGen fra Fresh Softwares nettsted (se peker i margen til høyre). Programmet kan fjerne både Back Orifices programfiler og henvisningene til den i registeret.

digi.no offentliggjorde allerede 11. august en test av AntiGen, og konkluderte med at programmet gjør en god jobb. AntiGen fjerner alt rusk Back Orifice legger igjen. Bonusen du vil oppleve er et Back Orifice-fritt platelager og større plass på harddisken.

Pekere til de viktigste artiklene digi.no har skrevet om Back Orifice finner du oppe i høyre marg på denne siden.

Til toppen