Hacker stjal kjente identiteter

Larry Ellison ble svindlet, mens Bill Gates ble forskånet da en hacker satte i gang en storstilt svindelkampanje mot de 400 rikeste i USA.

Det var The New York Post som først brakte saken om 32-åringen som brukte Forbes' magazine-listen over de 400 rikeste personene i USA som utgangspunkt for omfattende svindel.
(Foto over t.h: faksimile fra The New York Post med oppslaget.)

Abraham Abadallah fra New York som er tidligere dømt for ulike typer svindel, klarte å bryte inn i bankkonti tilhørende berømte folk som Steven Spielberg, George Lucas, Oprah Winfrey, Ross Perot og Ted Turner.

Etter hans arrest fant politiet en kopi av høstens versjon av Forbes-listen over de 400 rikeste menneskene i USA med eselører. Politiet fant også lister over hjemmeadresser, personnumre, mobiltelefonnumre, bank- og meglerhuskontonumre med saldo i tillegg til mødres pikenavn og annen informasjon samlet av Abadallah.

Mannen på toppen av Forbes-listen, Bill Gates ble forskånet for svindelen, mens Oracle-topp Larry Ellison ble rammet.

Abadallah brukte datamaskiner på sitt lokale bibliotek, internettnettopererte mobiltelefoner og virtuell voicemail for svindelen som har pågått i seks måneder. I svindelen narret han kredittkortselskaper til å utlevere kredittrapporter på hans rike ofre. Disse data ble så brukt til å få aksess til kredittkort og konti hos meglerhus.

For én måned siden ble han arrestert, og han nekter straffeskyld.

Til toppen