Hackere ødela for Microsofts beta-testere

23.000 beta-testere har måttet skifte brukernummer og passord etter et innbrudd i Microsofts Windows beta-server.

Saken ble kjent da Microsoft i forrige uke informerte 23.000 kontoinnehavere per e-post at de måtte skifte brukernavn og passord dersom de fortsatt ønsket tilgang til Windows beta-server, nettstedet som forsyner selskapets registrerte beta-testere med alt de trenger av programvare og fellesskap. Her finnes beta-utgaver at alt Microsoft holder på med, fra forbrukerprogrammer som Windows Media til avanserte verktøy for .Net, via neste utgave av Windows XP. Serveren gir ikke tilgang til kildekode.

E-posten til kontoinnehaverne inneholdt nye pålagte brukernavn og passord. Noen annen begrunnelse enn at "ditt passord kan ha blitt kompromittert" ble ikke gitt.

Det ble også en periode registrert at nettstedet var nede.

Et oppslag i TechTV.com mandag klargjorde noe av det som hadde skjedd. Sikkerhetstalsperson Rick Miller i Microsoft bekreftet at det hadde vært et innbrudd rettet mot beta-serveren, men at innbruddet ikke hadde noe med svakheter i Passport-tjenesten å gjøre. I likhet med alle som skal ha tilgang til lukket informasjon fra Microsoft, må beta-testerne logge seg på gjennom Passport. Miller bedyret at problemet var fikset.

Onsdag fulgte News.com opp med et eget interview med Miller. Det ble gjentatt at hackere hadde hatt tilgang til materiale fra serveren, det vil si beta-versjoner av framtidig programvare, kommentarer og andre tilbakemeldinger fra beta-testerne, samt aktiveringsnøkler for beta-varen - men ingen kildekode.

Miller sa dessuten at Microsoft betrakter innbruddet som en kriminell handling, men ville ikke bekrefte om selskapet hadde innlevert noen anmeldelse.

Til toppen