BEDRIFTSTEKNOLOGI

Hackere ødela for Microsofts beta-testere

23.000 beta-testere har måttet skifte brukernummer og passord etter et innbrudd i Microsofts Windows beta-server.

18. okt. 2002 - 15:10
Windows beta-server

E-posten til kontoinnehaverne inneholdt nye pålagte brukernavn og passord. Noen annen begrunnelse enn at "ditt passord kan ha blitt kompromittert" ble ikke gitt.

Det ble også en periode registrert at nettstedet var nede.

Et oppslag i TechTV.com mandag klargjorde noe av det som hadde skjedd. Sikkerhetstalsperson Rick Miller i Microsoft bekreftet at det hadde vært et innbrudd rettet mot beta-serveren, men at innbruddet ikke hadde noe med svakheter i Passport-tjenesten å gjøre. I likhet med alle som skal ha tilgang til lukket informasjon fra Microsoft, må beta-testerne logge seg på gjennom Passport. Miller bedyret at problemet var fikset.

Onsdag fulgte News.com opp med et eget interview med Miller. Det ble gjentatt at hackere hadde hatt tilgang til materiale fra serveren, det vil si beta-versjoner av framtidig programvare, kommentarer og andre tilbakemeldinger fra beta-testerne, samt aktiveringsnøkler for beta-varen - men ingen kildekode.

Miller sa dessuten at Microsoft betrakter innbruddet som en kriminell handling, men ville ikke bekrefte om selskapet hadde innlevert noen anmeldelse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra