Hadde ikke klart Karriere uten Internett

Bladet Karriere er et hjemmesnekret kvinneblad som ikke hadde sett dagens lys uten Internett. I dag kommer første nummer ut, og kvinnene (inkl. Ingrid Lohne, bildet) har satset på bladet ved siden av fulltidsjobber.

Bladet Karriere er et hjemmesnekret kvinneblad som ikke hadde sett dagens lys uten Internett. I dag kommer første nummer ut, og kvinnene (inkl. Ingrid Lohne, bildet) har satset på bladet ved siden av fulltidsjobber.

Karriere skal være et månedlig magasin om arbeidslivet for kvinner. Målgruppen er yrkesaktive kvinner mellom 25 og 45 år, uten at det betyr adgang forbudt for menn.

- Men det kan også være for menn som vil vite hvordan kvinner er. Det kan være nyttig informasjon, tror redaksjonssekretær Ingrid Lohne i Karriere, som har ansvaret for det meste innen layout i det nystartede bladet.

- Jeg sitter på hjemmekontor, fordi jeg har en liten datter. Da passer det best å jobbe sent på kvelden. Jeg holder kontakt med medarbeidere i hele Norge Det har vært noe telefonkontakt, men hoveddelen av kontakten har foregått med e-post, sier Lohne.

Hun holder kontakten med mellom 15 og 20 frilansere som befinner seg fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

- Men også vi som står bak bladet, har vært avhengig av å kommunisere med e-post. Vi kan sende fellespost og sparer mye tid, sier Lohne.

I bladet vil lesere kunne finne en spalte med internettadresser, hvor redaksjonen har søkt på nettet.

- Det finnes massevis av publiserte tekster på dette området på nettet, så vi satser på tipsspalter i første omgang. Bladet vil også ha en spørrespalte hvor eneste adressen som er oppgitt er en e-post adresse. Jeg tror det kan være lettere å sende inn spørsmål via e-post enn brev. Det spiller ingen rolle om det er midt på natten, man kan bare sette seg ned og skrive og sende det i samme omgang, sier Lohne til digi.no.

Foreløpig har ikke Karriere planer om å lansere en fullstendig internettutgave

- Nei, men vi kommer til å ha en hjemmeside med informasjon, ikke hele bladet. Det hadde blitt litt mye på en gang, men på sikt utelukker vi ikke at hele bladet kommer på nett, det vil være en naturlig utvikling, sier Lohne, som også arbeider som journalist i bladet Fysioterapeuten, i tillegg til å frilanse for ulike publikasjoner.

Konstituert redaktør i Karriere er organisasjons-soiolog Anne Grethe Solberg, som til daglig jobber som headhunter i ISCO-group.

Karriere eies og utgis av det nystartede selskapet Gyda & Frøya, hvor fire gründerkvinner er eiere.

I tillegg til Lohne og Solberg er Elisabeth Vislie, daglig leder i Gyda & Frøya. Hun er til daglig redaktør i Norske Avisers Landsforbunds publikasjon Dagspressen.

Ellinor Kittilsen er styreleder i Gyda & Frøya. Hun er medeier og daglig leder i reklamebyrået Medieteam.

Det er ansatt en redaktør som skal begynne senere denne høsten i full stilling, i tillegg er det ansatt en administrativ koordinator på halv tid som skal ha ansvar for det praktiske.

- Disse to vil være de eneste som tjener penger i selskapet, vi andre er bare eiere. Det første året regner vi ikke med å tjene penger, men vi har allerede et par hundre abonnenter per i dag. Vi håper på 20.000 abonnenter på sikt, men det er vanskelig å si. I hovedsak vil det bli satset på abonnement, men bladet vil også komme ut på Narvesen, forteller Lohne.

Til toppen