Halvert Internet World Norge

Norges første Internet World-messe blir bare halvparten så stor som planlagt.

Når Internet World Norge går av stabelen 1. til 3. april i år, er arealet halvert i forhold til de opprinnelige planene. Omfanget av messen ble redusert for en ukes tid siden, på grunn av manglende utstillerinteresse. De utstillerne som allerede hadde fått plass i andre etasje på InfoRama-senteret i Sandvika, ble flyttet ned. Ifølge Prosjektleder i Expo Nova, Åsa Karlsson, blir messen nå 2000 kvm. og fyller en hall på InfoRama.

Karlsson har fortsatt en god følelse foran Internet World Norge, tross den lave oppslutningen.

- Beslutningen om å kutte ut en etasje ble tatt fordi vi ikke ville få fylt opp begge etasjene, sier Karlsson til digi.no. Hun mener det er bedre med en full hall enn å ha halvfulle lokaler.

På grunn av halveringen har arrangørene i dag kun en ledig plass på 12 kvm til etternølende utstillere. Karlsson sier de til nå ikke har avvist firmaer pga. mindre plass.

- Noen har ikke fått så mye plass som de kunne ønske seg, men vi har ingen kø av utstillere som gjerne vil ha plass, sier hun. Dersom det dukker opp flere utstillere, vil arrangørene forsøke å booke de inn som medutstillere, det vil si at de deler stand med et annet firma som allerede er på plass.

I år kommer det trolig mellom 6000 og 7000 besøkende til den norske Internet World-messen. Karlsson forventer større oppslutning neste år.

- Da vil messen være mer kjent i markedet, og antakelig blir den over dobbelt så stor, mener hun. Forbredelsene til årets messe kom for sent i gang. Arrangørene tar selvkritikk på dette. ExpoNova startet arbeidet i november, etter den svenske messen.

- Arbeidet for neste års Internet World Norge startet umiddelbart etter at årets messe er avsluttet, sier Karlsson.

Koblingene mellom norske og svenske aktører er påfallende for arrangørene.

- Mange av utstillerne på den norske messen, var også representert på den svenske, sier Karlsson. Den svenske messen høsten 1997 ble vellykket med 14.200 besøkende. På den neste svenske messen regner hun med at norske aktører vil være godt representert. Hun tror det allikevel det er behov for separate messer i de to landene, da de henvender seg til hvert sitt publikum i Norge og Sverige.

Til toppen