Hands handler også i Danmark

Norske Hands har nok en gang vært på handletur. Selskapet kjøper danske System-Partner Int. med Hands-aksjer verdt 91 millioner norske kroner.

En drøy uke etter at Hands ASA sist meldte om et større oppkjøp, er selskapet igjen på kjøper`n. Den gang var det 130 svenske konsulenter i Know It som ble overtatt for rundt 45 millioner norske kroner.

Denne gang er det danske System-Partner International med sine 155 medarbeidere som blir innlemmet i Hands. Hands vil etter denne overtakelsen ha i størrelsesorden 800 mann i sine rekker. Kjøpet skjer med 2.454.040 Hands-aksjer som vederlag, noe som priser kjøpet med 38 kroner i aksjekurs (som avtalen har lagt til grunn) til 93 millioner norske kroner.

System-Partner skal være blant de ledende leverandører av administrative systemer i Danmark. Hovedfokus er leveranser av løsninger fra Navision/Damgaard, i tillegg tilbyr selskapet en rekke bransjerettede moduler fra egen utviklingsavdeling. Overtakelsen vil skje med regnskapsmessig effekt fra 1. januar 2001.

Danske System-Partner hadde i fjorårets siste kvartal en omsetning på 63 millioner danske kroner, og et resultat før skatt på 2,7 millioner danske kroner.

Til toppen