Handyman - nå også for rørleggere

Elektrikere har nytt godt av bransjeapplikasjonen ePocket Handyman for lomme-PC-er i over et år. Nå kan også rørleggere i felten IT-effektivisere sin hverdag.

Slagordet for Oslo-selskapet ePocket Solutions er "dataløsninger for fagfolk på farten". Dette uttrykkes gjennom tilpasset programvare som gjør det mulig å registrere opplysninger på en lommemaskin og utveksle informasjon med et hovedkontor gjennom hensiktsmessige kommunikasjonsløsninger.

ePocket har hittil kommet med to typer applikasjoner: Handyman for håndverkere og et internt rekvisisjonssystem for sykehus, kalt JetRek.

Elektriker-utgaven av Handyman kom i fjor. Hittil er over 300 brukerlisenser solgt til nærmere 80 bedrifter. Klientprogrammet kjøres på Windows CE-baserte lommemaskiner som får plass i kjeledressen og er enklere å betjene enn papirark med timelister, kjøreopplysninger, materiellbestillinger og ordreregistreringer. Datasynkronisering mater opplysningene rett inn i firmaets økonomisystem. Fakturaene kommer raskere og er mer korrekte. Fagfolkene sparer tid og heft, omkostningene reduseres, og kundene blir mer fornøyde.

Handyman er ikke bare en applikasjon for registrering og kommunikasjon. Den inneholder også viktig informasjon, blant annet et søkbart register med opptil 50.000 ulike varer og deler,

Rørlegger-utgaven av Handyman ble formelt lansert i dag i forbindelse med en stor VVS-messe i Oslo. Den har vært i bruk i flere måneder hos utvalgte kunder.

Kunder kan velge mellom tre måter å synkronisere sine Handyman-utstyrte lommemaskiner med det sentrale systemet: GSM, modem og direkte tilkopling til lokalnettet.

Administrerende direktør Åsmund Einung Dahl sier til digitoday.no at valget av Windows CE som plattform ikke spiller noen rolle i forhold til markedet han er ute etter, siden praktisk talt ingen i målgruppen har lommemaskiner fra før.

- På den andre siden har ePocket status som Microsoft Solutions Provider, og Windows CE ble tilgjengelig for denne typen løsninger lenge før Palm.

Dahl sier det kan bli aktuelt å tilby løsninger til andre plattformer, både lommemaskiner og WAP-telefoner.

Handyman er nå ute i sin versjon 3. I begynnelsen av 2001 kommer versjon 4 med blant annet bedre support for materialforbruk og større fleksibilitet med hensyn til bruksområde og uavhengighet, heter det.

ePocket ble etablert i 1985 og har laget løsninger med lommemaskiner siden 1996. Selskapet har 20 ansatte og samarbeider med flere bedrifter i Norge, Sverige og Danmark, blant annet med NetCom. Det arbeider for å få distributører i Finland, Benelux, Latvia, Slovakia, Singapore og Hongkong. Sykehusapplikasjonen JetRek er utviklet i samarbeid med Sem & Stenersen Prokom og Aker Sykehus, og er delvis finansiert med OFU-midler gjennom SND.

Til toppen