- Har tapt 7 mill. på Visma-feil

Vismas implementering av økonomisystemet Visma Business hos den svenske dataforhandleren IMS Data AB har hittil vært en katastrofe. Systemet har hatt alvorlige feil som har påført IMS et tap på inntil syv millioner svenske kroner, hevder det svenske selskapet. Visma avviser alt ansvar for feilen.

Det svenske selskapet IMS Data AB hadde eksplosiv vekst i 1997, og økte omsetningen fra SEK 655 millioner i 1996 til SEK 1455 millioner i 1997. Den sterke veksten straffet imidlertid marginene og selskapet måtte bokføre et negativt resultat før skatt på 38,7 millioner kroner.

En god del av det negative bunnlinjen skyldes en fullstendig mislykket implemetering av nytt økonomisystem fra Visma (Visma Business) som påførte IMS Data et direkte tap på mellom fem og syv millioner kroner.

- Dette er jævlig ille, sier en fortvilet administrerende direktør i IMS Data, Anders Nohrborg, til digi.no. Han forteller at systemet, som ble satt i drift 1. september 1997, har hatt alvorlige feil som blant annet har ført til feilaktige kostpriser.

- Systemet har ført til fullstendig kaos i logistikkfunksjonen, som ikke har registrert vareuttak på riktig tidspunkt, sier Nohrborg, som hevder at systemet fortsatt ikke fungerer.

- Vi har ikke hatt noe direkte tap etter 1. januar i år, men det er likevel klart at et system som ikke fungerer går ut over den daglige driften, sier Nohrborg.

Han har nå gitt Visma et ultimatum om å rette opp feilen i løpet av mars:

- Klarer de ikke dette åker de rett ut, sier Nohrborg, som forklarer at Visma nå har satt atskillige konsulentkrefter inn for å løse problemet.

IMS Data vil trolig ikke saksøke Visma for tabben. Torsdag hadde de to selskapene et møte med Visma der de kom til enighet om tidsfristen i mars.

Sjefen for Visma i Sverige, Ronald Christensen, reagerer sterkt på Nohrborgs påstander:

- Det er jo alltid bra å ha noen å legge skylden på. sier Christsensen til digi.no.

- Dette betyr altså at dere fraskriver dere ansvaret for feilen?

- Jeg mener det er for enkelt å fremstille det slik. Det var problemer under oppsettet under installasjonen, og IMS sine konsulenter fulgte ikke instruksene, sier Christensen.

Til toppen