Heder til norske AGS for Kursk-modellering

AGSs modeller for hevingen av ubåten Kursk har nådd finalen i Computerworld Honors Achievement Award.

Prisen gis til organisasjoner som har brukt informasjonsteknologi for å forbedre samfunnet eller miljøet. I år har juryen sett på over 300 IT-anvendelser fra 24 land. Kursk Foundation er nominert som en av seks finalister i gruppen offentlige eller ideelle organisasjoner. Stiftelsen har bedt norske AGS-gruppen as representere den ved prisutdelingen, siden prisen gjelder modeller utviklet av AGS. Det er første gang løsninger fra et norsk IT-selskap er nominert til denne prisen.

AGS er totalløsningsleverandør innen dataassistert konstruksjon, og sertifisert som Autodesk System Center. Paul Sedheim forteller til digi.no at modellene av Kursk ble realisert i Autodesk Inventor og visualisert i 3D Studio Max.

- Grunnlaget var papirtegninger fra det russiske verftet, uten fronten som russerne insisterte på å holde hemmelig. Det var en enorm utfordring fordi vi måtte gjøre alt fra bunnen av, og tidsfristene var svært stramme. Modellene ble brukt til styrkeberegninger for blant annet å finne ut hvor hevekrokene kunne festes uten å komme bort i våpensystemene.

AGS har ikke bare vært flinke i teknikken. De har også vist å utnytte oppmerksomheten omkring hevingen av Kursk til å profilere seg internasjonalt. På årets OTC (One Team Göteborg) mottok de for dette prisen for beste markedsføringskonsept i 2001.

Til toppen