Helkonservativt i Patagonia

Bare 107 av Patagonias 4.000 innbyggere med byggetillatelse valgte å avlegge stemme i den elektroniske byens prøvevalg. Og var det et ekte valg, ville vi sitte igjen med en Høyre-FrP regjering, kanskje med KrF-støtte.

Prøvevalget ble avholdt i perioden 9. til 12. september og viser sterke avvik fra dagens politiske landskap. Mens Fremskrittspartiet, Høyre og Rød Valgallianse blir betydelig bedre representert i Patagonias nasjonalforsamling sliter Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti og ikke minst Senterpartiet med å holde på oppslutningen i den elektroniske verden.

Om en virkelig nasjonalforsamling skulle etableres ville innbyggerne sitte igjen med en ren konservativ regjering, utgått av Høyre og Fremskrittspartiet, muligens med støtte fra KrF.

Rød Valgallianse får betydelig høyere oppslutning ved dette valget enn partiet ligger an til på meningsmålingene, mens Senterpartiet bare teller en stemme i Patagonia, like mange som Naturlovpartiet fikk.

Og som i virkelighetens verden er Arbeiderpartiet størst.

Det mest oppsiktsvekkende er likevel den elendige valgoppslutningen med bare 107 stemmer av 4000 innbyggere. Det eneste kriteriet for å stemme var en byggetillatelse, som en kunne få på stedet.

Prøvevalg - Patagonia

Naturlovp. RV SV AP SP Venstre KrF H Frp
0,9 7,5 8,4 26,2 0,9 7,5 6,5 20,6 18,7

Blanke: 2,8%

Til toppen