Henger ut spammere på nett

America Online (AOL) går nye veier for å få bukt med såkalt spamming, masseutsendelser av uønsket e-post. Nå offentliggjør AOL en liste med navnet på de ti verste spammerne.

Ved siden av å offentliggjøre navnelisten, gjenopptar AOL-sjef Steve Case et gammelt forslag om å gjøre spamming ulovlig, skriver CNET.

Det er uklart om dette vil ha noen effekt, men for AOL er det viktig å signalisere at selskapet tar problemet med søppelpost alvorlig. Til tross for tekniske tiltak og en mengde søksmål mot spammere, fortsetter de å fylle e-postboksene til AOLs elleve millioner medlemmer.

De fleste som har tilbragt mer enn et par minutter på en pratetjeneste ("chat") har erfart å bli bombardert med umiddelbare meldinger som peker videre til et utall nettsteder. Deretter mottar brukerne mengder med søppelpost som reklamerer for alt fra pornografi til såpe og havregryn.

Selv om AOL så langt har vunnet alle søksmål mot spammerne de har saksøkt, dukker stadig nye opp. Det er mange grunner til at spammerne tiltrekkes av AOL, men ikke minst skyldes det at selskapets e-postadresser er lett tilgjengelige. Det er enkelt å få opplyst e-postadresser direkte fra AOL selv, og i tillegg finnes det et utall "adressemeglere" man kan få kjøpt utfyllende navnelister av, ifølge CNET.

Til toppen