JUSS OG SAMFUNN

Her ordner vaktmesteren din netthandel

I Danmark kan bankansatte nå bestille kolonialvarer over nettet og få dem levert på jobben samme dag. Bak konseptet står service-firmaet ISS som bruker vaskehjelper, snøryddere, kantineansatte og vaktmestere til selve leveringen. Snart kommer kanskje konseptet til Norge.

Per Christian Stokke
4. feb. 2000 - 14:59

Konseptet testes for tiden i Danmark, med 900 ansatte i bankbetalingssentralen PBS som prøvekaniner. De som ønsker det kan bestille varer over nettet innen klokken 10 på formiddagen, så står posene og venter på dem når de skal hjem.

Ideen med danskenes nettbutikk er å levere dagligvarer fra ISS' butikk til medarbeidere i firmaer og institusjoner som fra før er ISS' kunder. ISS har en stor stab bestående av vaskehjelper, snøryddere, kantineansatte og vaktmestere som leverer varene på den måten får utvidet sine arbeidsområder.

- Vi har et utrolig stort kundenett, mange store selskaper med mange ansatte. Rent praktisk betyr det at det forenkler og forminsker behovet for logistikk, slik at man kan frakte store volum direkte til sluttbruker. Vi vil først se an Danmarks erfaringer, så får vi stokke bena internt og ta for oss organiseringen av en eventuell slik tjeneste. Vi ser ikke for oss at vi skal tjene store penger på dette, for oss er det snakk om nærmere kundebinding og synliggjøring av våre immaterielle tjenester. Uansett har vi ikke satt igang konkrete tiltak, sier markedsdirektør Jan Bjørneboe i ISS Norge.

- PBS har sagt ja takk til å delta som testkunde i ISS' nye butikk, da PBS på forhånd har en sentral rolle i dansk Internett-handel. Og med ISS' initiativ har vi mulighet for - fra en helt annen vinkel - å prege den. Dessuten stiller vi gjerne fasiliteter til rådighet som gjør at våre 900 medarbeidere kan få bragt varer til døra i PBS, da det er vår klare fornemmelse at de vil betrakte det som et attraktivt tilbud, sier PBS' direktør Lars From i en pressemelding.

Kundene betaler med Dankort og kan velge mellom 1.200 varer. Minstebestillingen er på 300 danske kroner med et leveringsgebyr på 32,50 kroner. ISS Norge har foreløpig ikke vurdert eventuell samarbeidspartnere her til lands.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra