Hermansen trapper ned?

Lederskiftet i Norsk Hydro kan føre til at Tormod Hermansen forlater stillingen som konsernsjef i Telenor, for å bli styreformann i samme selskap.

Lederskiftet i Norsk Hydro kan føre til at Tormod Hermansen forlater stillingen som konsernsjef i Telenor, for å bli styreformann i samme selskap.

Etter at Eivind Reiten ble utpekt som etterfølger til Egil Myklebust som generaldirektør i Norsk Hydro, vil Reiten tre ut av sitt styreverv som styreformann i Telenor.

Ifølge Verdens Gang AS kan lederskiftet i Norsk Hydro føre til at Tormod Hermansen forlater stillingen som konsernsjef i Telenor ASA, for å bli styreformann i samme selskap.

Gårsdagens skifte av toppledelse i industrigiganten Norsk Hydro gjør at andre brikker helt i toppen av norsk næringsliv ligger an til å bli flyttet.

Eivind Reiten overtar som konsernsjef i Norsk Hydro i begynnelsen av mai 2001. Det åpner for at Tormod Hermansens dager som toppsjef i Telenor er talte, skriver VG.

Han har kjempet og vunnet så mange kriger for den norske telegiganten at han snart kan trekke seg noe tilbake og slippe til yngre krefter. Styreformann-vervet er en utmerket retrettstilling, skriver VG.

Hermansen har sluttført sitt store mål, etter at sammenslåingsprosessen med svenske Telia endte i fiasko: å få Telenor børsnotert.

VG skriver at de kjenner til at det har vært prosesser for å undersøke om et skifte fra konsernsjef til styreformann er aktuelt for Hermansen. Følge VG skal Hermansen som er 60 år, være innstilt på at det er en god måte å gå av på, for å bidra til et nødvendig generasjonsskifte.

Hermansen ønsker ikke å kommentere denne saken til VG.

VG trekker frem visekonsernsjef Jon Fredrik Baksaas som en mulig kandidat som ny konsernsjef . Baksaas er i dag sjef for Telenors virksomhet i Norge.

Som god nummer to-kandidat i Telenor er visekonsernsjef og leder for Telenor Mobil AS, Arve Johansen. Eksterne kandidater som er nevnt, er Christian Thommessen, sjefen i Glamox Norge AS og blant annet styremedlem i Norsk Rikskringkasting.

Til toppen