Hitachi innlemmer Sun i sin lagringsprogramvare

Versjon 2.0 av Hitachis lagringsprogramvare HiCommand vil gi tilgang til lagringsmaskineri fra Sun, men ikke IBM eller EMC.

Hitachi Data Systems vil i løpet av februar gjøre versjon 2.0 av lagringsprogramvaren HiCommand tilgjengelig. Den nye utgaven beskrives som et "rammeverk" med "link and launch" egenskaper mot lagringssystemer fra Sun, i tillegg til Hitachis egne.

Sun har nylig lansert nye store lagringsskap, men viderefører samtidig en OEM-avtale med Hitachi.

OEM-avtalen med Hitachi gjelder de store Lightning-skapene. Siden avtalen ble inngått i august i fjor, skal Sun ha solgt om lag 200 Lightning-skap, som gjerne koster en million dollar per stykk. Oppgraderingen av HiCommand vil gjøre det mulig for systemadministratorer og forholde seg til blandede lagringsmiljøer av Sun og Hitachi med ett nettleserbasert konsoll.

Ifølge Computer Business Review er det lite aktuelt for Hitachi å utvide rekkevidden av HiCommand til også å gjelde IBM og EMC. Samtaler med EMC som tok til i oktober i fjor, skal være lagt på is. Hitachi begrunner dette med at kunder som vil samle lagringsenheter fra Hitachi og enten EMC eller IBM, tar sikte på drifting gjennom tredjeparts programvare. HiCommand omfatter programmeringsgrensesnitt tilpasset lagringsprogramvare fra blant andre Veritas, Microsoft, BMC og Computer Associates.

Til toppen