Hjemlengsel?

Har du forgjeves prøvd å skru på den gamle radioen ette eller annet sted i Langtvekkistan? Det er umulig å finne de gode, gamle, norske nyhetene om sildefiske, om været, om at hallodamer er gravide på kortbølgemottakeren. Det er da man er glad for Internett.

For redningen er kanskje ikke så langt unna. Om det er tilgang til Internett i Langtvekkistan. De tider er forbi da man må være i USA for å høre amerikansk radio, i England for å høre engelsk radio eller i Norge for å høre norske radiostemmer.

Tjenesten Real Radios Online tar imot registreringer av radiokanaler, putter dem inn i sitt nettverk og legger signalene direkte ut på nettet.

Så alle som driver en lokalradio har intet å tape og masse å vinne på å registrere seg i den enorme databasen over internasjonale radiokanaler. Det står ikke hvor mange kanaler som finnes i basen, men klikker man på USA på tjenestens verdenskart, er det tydelig at det var her det startet.

Blant USAs stater, har for eksempel California hele 28 radiokanaler registrert. I resten av verden kan det nevnes at Kina har fått med seks kanaler som alle sender fra Peking. Eller hva med en time fra Indonesia? Du får sikkert en noe annerledes søndag etter å ha hørt på radiokanalen Prapanca.

Blant de norske finner man P4, NRK Alltid Nyheter og Radio 1. Også svenskene har tre kanaler, finnene har to, mens danskene ennå ikke har oppdaget tjenesten.

Mange store land som India og Russland mangler, men det er vel bare for noen ivrige sjeler å starte registreringen.

Til toppen