- Hjerneskadet av mobilen

En tidligere ansatt i British Telecom har saksøkt selskapet med påstander om at utstrakt mobiltelefonbruk har påført ham hjerneskade.

En tidligere ansatt i British Telecom har saksøkt selskapet med påstander om at utstrakt mobiltelefonbruk har påført ham hjerneskade.

Steve Corney (38) hevder overfor Reuters at langvarig eksponering av stråling fra mobiltelefon har påført ham hjerneskade som blant annet gir seg utslag i sviktende minne. Skadene skal ifølge Corney ha oppstøtt før han sluttet som ingeniør i British Telecom (BT) i 1995.

- Jeg glemte ting mens jeg snakket om dem på telefonen, så selv om jeg fikk all den informasjon jeg spurte etter, måtte jeg ringe opp igjen like etterpå fordi jeg allerede hadde glemt det jeg var blitt fortalt, uttalte Corney på en pressekonferanse i helga.

Corney arbeidet som ingeniør i BT i nærmere ti år, og hevder han brukte mobiltelefonen svært mye og i lange perioder av gangen mens han var ansatt i selskapet.

En talsmann i BT nektet å kommentere Corneys spesielle tilfelle, men sier i en generell uttalelse at det ikke foreliggere "noen overbevisende vitenskapelige bevis som slår fast at mobiltelefoner utgjør noen helserisiko".

Corney krever ifølge avisen The Observer 1,2 millioner kroner i erstatning fra sin tidligere arbeidsgiver på grunn av helseskadene bruken av mobiltelefon angivelig skal ha påført ham.

Til toppen