Hos 3Com sier de SIP

3Com er først ute med IP-telefoner og system basert på SIP - Session Initiation Protocol - en IETF-standard som tar over etter H.323.

Norges-sjef Jon Bjørnland (til venstre) og Norden-sjef Thomas Smitt i 3Com Nordic mener SIP vil bli til telefoni som HTTP er til data.

- Tale over IP er en av 3Coms satsningsområder etter den strategiske reorienteringen vi gjennomfører siden februar, sier Smitt. - Vi vil tilby både apparater og løsninger for teleoperatører og tjenesteleverandører.

Session Initiation Protocol er en IETF-standard som er i ferd med å ta over etter H.323-standarden til ITU, som har vært brukt hittil. SIP gjør det mulig å implementere store telefonisystemer over Ethernet, uten de tradisjonelle svitsjene. 3Coms SIP-telefon koples rett på det vanlige datanettet, og har en rekke interessante egenskaper. Blant annet har den en infrarød utgang som kan brukes til å motta telefonnummer fra en Palm.

IP-telefoni med 3Com CommWorks gjør det mulig å kombinere data og telefoni og bygge ut nye tjenester. Samtidig gis et grensesnitt mot det tradisjonelle offentlige telefonnettet. SIP skal være like enkelt å arbeide med som HTTP (Internettets protokoll for overføring av tekst), og det skal være like enkelt å sette opp og fordele nye tjenester med SIP-telefoni som det er å lage web-sider.

- Det er med SIP du kan realisere såkalt "unified messaging" og bygge grensesnitt mot tjenester som fakturering, uten de store investeringene dette krever i tradisjonell telefoni, sier Smitt. - 3Com tar sikte på å bli totalleverandør av SIP-baserte nettverk. SIP er konvergens i praksis.

3Com ser for seg SIP både innen organisasjoner, og hos teleoperatørene. Smitt beskriver hvordan operatørene kan beholde sitt tradisjonelle grensesnitt mot brukerne, men ordne den videre overføringen av samtalene gjennom den langt rimeligere SIP.

Les mer om IP-telefoni:
Ring billigere via Internett
Intellinet kjøper svenske S-Data
Skal tilby telefoni som ASP-tjeneste
Norsk samarbeid for IP-baserte hussentraler
Neste generasjon Internett i tredje generasjon mobil
Integrerer tale, data og video i én infrastruktur
IP-telefoni nesten ikke konkurransedyktig
Ny 3Com-patent kan gi bedre IP-telefoni
Les om 3Coms reorientering:
3Com dropper modem og nettverk
Til toppen