JUSS OG SAMFUNN

Hotjobs.com først ut med overskudd

En av Stepstones argeste konkurrenter, jobbformidlingsselskapet Hotjobs.com, kutter stab og kostnader men beholder fokus. Selskapet skal snart tjene penger.

Helge Lunde
27. mars 2001 - 13:50

En av de største jobbformidlerne på Internett og konkurrent av norske StepStone ASA, amerikanske Hotjobs.com Ltd har sagt opp 15 prosent av staben siden begynnelsen av året. Som et resultat av bemanningsreduksjonen forventer selskapet engangskostnader på mellom 225-270 millioner norske kroner. Kostnadene vil bli ført i regnskapet for første kvartal, som blir lagt frem den første uken i mai, ifølge pressemelding fra selskapet.

Ifølge TDN finans venter 7 analytikere som følger selskapet at det for dette kvartalet vil bli lagt frem en fortjeneste per aksje på -0.17 dollar per aksje, tilsvarende 1.53 norske kroner.

Selskapet på sin side er komfortable med driften, om man ser bort fra engangskonstnadene som blir påført i forbindelse med bemanninsgskuttene.

Selv om Hotjobs.com kutter deler av staben, opprettholder man fokus og sin målsetting om å nå positiv kontantstrøm ikke senere enn fjerde kvartal 2001, heter det i pressemeldingen.

HotJobs aksjen avsluttet i går handelen til 5.5 dollar aksjen som var 25 cent høyere enn fredagen, eller opp nesten 5 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.