Hovdan trapper ned i Electric Farm

Roy Hovdan i Electric Farm har hoppet av som administrerende direktør i selskapet av helsemessige årsaker. Hovdan erstattes inntil videre av Ola Kleiven.

Ola Kleiven er tilknyttet bedriftsrådgivningsselskapet Semco, og skal tre inn i stillingen som administrerende direktør for Electric Farm ASA i en overgangsperiode. Kleiven har ingen medie-erfaring fra før, men kan skilte med flere år som profesjonell rådgiver og administrerende direktør i ulike svenske konsern.

- En del av oppdraget mitt er å finne en permanent leder: Jeg har tidligere vært inne i selskapet i forbindelse med prosesser som kommer til å bli fullført. Jeg vil tippe jeg kommer til å sitte fra en til tre måneder, sier Kleiven.

- Vi holder på å rendyrke hva vi skal bevisstgjøre og jobbe med, hvilke type kunder vi primært skal gå mot. Dette er en del av prosessen med å finne ut hva vi er best på og hva vi skal prioritere. Det er i første rekke systemutvikling innen visse grupper, sier han Kleiven. Han har i en periode sittet i styret for Electric Farm, og kjenner til selskapet fra det arbeidet.

Avtroppende administrerende direktør Roy Hovdan forteller til digi.no at det helsen som har satt stopper for videre sjefing i selskapet.

- Det er personlige årsaker av helsemessig art. Jeg har stressrelaterte problemer, og fått beskjed om å roe ned. Kroppen gir signaler og da er man dum hvis man ikke tar det alvorlig. Jeg vil ikke risikere liv og helse for jobben. Jeg er fornøyd med måten styret har taklet dette på, sier Hovdan til digi.no.

Det er ennå ikke avgjort hvilken rolle Hovdan skal fylle i Electric Farm heretter, men det ligger i kortene at han kommer til å jobbe videre både på markedssida og med offentlig forvaltning.

- Electric Farm er jo leverandør til Forvaltningsnett og der vil vi satse mer. Vi satset i det foregående år med å få ekstra ansatte, og jeg sto lagelig til for ledelse av denne delen, sier Hovdan, som allerede har avsluttet jobben som administrerende direktør.

I mai i år ble Electric Farm skilt ut av P4 og er et selskap som driver med utvikling av nettverksbaserte aplikasjoner og programvare.

Til toppen