HP gir én milliard dollar til fattige Internett-brukere

HP-sjef Carly Fiorina skal bruke 9,25 milliarder kroner på å gi fattige mennesker i Sør-Amerika, Asia og Afrika Internett-tilgang.

Bill Gates har donert vekk penger før, men HP slår alle rekord med sitt nye løfte. Én milliard dollar - 9,25 milliarder kroner - skal HP bruke på å gi fattige tilgang til Internett, skriver Bloomberg.

Meningen er at fattige innbyggere skal få bruke Internett til blant annet å lete etter arbeid og dele ut helseinformasjon.

Milliardbeløpet er ikke kun en direkte gave: HP sier at selskapet skal bruke den høye summen på maskinvare, forskning og tjenester i løpet av neste år. Selskapet skal bruke penger på forskning og skal hjelpe fattige land og lage billige Internett-løsninger.

Selskapet sier derfor de skal arbeide med løsninger som kan deles av mange brukere, for eksempel en hel landsby og brukes sammen med solceller. Utviklingen av slike teknologier vil koste penger. Det er derfor usikkert hvor mye av de vel ni milliarder kronene som skal brukes til å gi vekk utstyr.

Til toppen