HP snobber nedover med NT

Selv om Hewlett Packards nye Pentium II baserte PCer er beregnet for volummarkedet, har selskapet valgt å preinstallere Windows NT på samtlige maskiner. - Større selskaper vil stadig ha flere av sine medarbeidere over på NT, forklarer markedssjef i HP, Petter Bakken, til digi.

Selv om Hewlett Packards nye Pentium II baserte PCer er beregnet for volummarkedet, har selskapet valgt å preinstallere Windows NT på samtlige maskiner. - Større selskaper vil stadig ha flere av sine medarbeidere over på NT, forklarer markedssjef i HP, Petter Bakken, til digi.

Hewlett Packard har lenge slitt med å få opp sitt eget volum på PC. Nå fester selskapet sin lit til en ny serie Pentium II baserte maskiner. De nye maskinene går inn i den såkalte Vectra VL serien som er myntet på volummarkedet for bedriftskunder. Det spesielle med de nye PC-ene er at samtlige blir installert med NT på forhånd, til tross for at HP tviholder på at VL-serien ikke er noen arbeidsstasjon.

- Større selskaper vil at stadig flere av sine medarbeidere skal over på NT. Det er dette vi prøver å følge opp, sier markedssjef i Hewlett Packard Norge, Petter Bakken, til digi. Bakken forteller også at selv om VL modellene i dag når ganske høyt hva ytelse angår, vil de trolig bli solgt med samme utrustning en god stund fremover.

- Dette vil påvirke prisen, og VL-modellene vil etterhvert bli mer og mer et volumprodukt. Det er mulig vi vil endre praksisen med å levere ferdigkonfigurert NT på disse maskinene senere, men foreløpig står dette fast, sier Bakken som forklarer at det for Windows 95 brukere er vedlagt et "nedgraderingssett". Ulempen med dette er at harddisken må formateres på nytt på grunn av det nye filsystemet i NT.

Samtlige av Vectra VL maskinene vil også være utstyrt med en gruppe verktøy som utnytter den såkalte DMI (Desktop Management Interface) enheten i maskinene. Top Tools, som verktøypakken kalles, henter DMI informasjonen hos den enkelte maskin, og gir systemansvarlige oversikt over konfigurasjon og status på de enkelte maskinene i nettet.

Den nye HP serien har også fått to nye USB (Universial Serial Bus) porter, selv om det ennå er få eller ingen periferienheter på markedet som støtter denne standarden .

- Vi ønsker å gi våre kunder sikkerhet for fremtiden, sier Bakken og forklarer at enkelhet, som er tankegangen bak USB porten, også er den generelle ideen bak de nye Vectra VL modellene.

- En av målsetningene bak Vectra VL er lavest mulig TCO (Total Cost of Ownership). Blant annet er de nye maskinene nesten tomme for skruer, slik at utskifting av ulike kort er gjort i en håndvending, sier Bakken, som lover at de nye maskinene vil være konkurransedyktige også på pris.

- En viktig målsetning for oss er å være like billige som Compaq. Med denne strategien regner vi med å komme opp i en markedsandel på PC-er på 7-8 prosent i løpet av kort tid, avslutter Bakken.

Noen endelig pris for modellene, er ennå ikke fastsatt, men trolig vil prisen på 233 MHz varianten starte på rundt 20.000 kroner eksklusiv skjerm og merverdiavgift.

Til toppen