IBM fornyer satsingen på dedikerte tjenere

IBM reviderer sin strategi for dedikerte tjenere. Selskapet er kommet fram til at "punktløsninger" ikke er tingen. Det kunden krever, er integrerbare løsninger.

IBM har hittil konsentrert satsingen sin rundt dedikerte tjenere på lagringstjenere, som den avbildede FAStT 700. Ifølge CMP Asia, forberedes nå en offensiv for å tilpasse ideen om dedikerte tjenere en mer helhetlig tenking. I stedet for isolerte "punktløsninger", skal dedikerte tjenere presenteres som Lego-aktige moduler innenfor et rammeverk med tilpasset maskinvare, programvare og drift.

I tillegg til lagringstjenere blir det snakk om ferdig konfigurerte bokser for webservere, proxy i begge retninger og lastfordeling. Boksene skal prises over nivået til rimelige allmenne xSeries-servere, men slik at kunden sparer i forhold til det å kjøpe programvare og sette sammen pakken på egen hånd.

Dedikerte tjenere for cache og lastfordeling, med innebygget sikkerhet basert på SSL, vil foreligge i løpet av første halvår 2002, heter det.

Inntil videre vil IBM holde seg unna bokser med integrerte brannmurer, en form for dedikerte tjenere som konkurrenter allerede har utviklet til et høyt nivå.

Til toppen