IBM: Kobberbrikke-kit i januar

IBM har laget et opplegg for at andre selskaper kan konstruere brikker etter IBMs nye kobber-teknologi. Brikkene skal så produseres ved IBMs anlegg.

I forrige måned kunngjorde IBM at selskapet hadde fått til en produksjonsprosess som gjør det mulig å erstatte aluminium med kobber i de ledende metallagene i elektroniske brikker. Siden har også Motorola kunngjort en kobber-basert produksjonsteknologi for halvlederbrikker. Kobber har langt bedre ledningsevne enn aluminium, slik at den nye teknologien åpner for brikker som er enda raskere og rimeligere enn det som hadde vært mulig med aluminium.

For at også andre selskaper skal ha muligheten til å nytte den nye kobber-baserte produksjonsteknologien, vil IBM lagge en pakkeløsning med programvare og tjenester, som gir andre brikkekonstruktører både innsikt og verktøy for å utforme sine egne kobber-baserte brikker. Konstruktørpakken skal bli klar en gang i januar 1998. En gang etter midten av 1998 vil det så bli mulig å få de konstruerte brikkene produsert ved IBMs anlegg.

IBM henvender seg i første rekke til produsenter av kundespesifiserte kretser innen datamaskiner, kommunikasjon og forbrukerelektronikk. Produkter med kobber-baserte brikker, for eksempel grafikkort og digitale kameraer, kan komme i handelen tidlig i 1999.

Ifølge Wall Street Journal produserer IBM stadig større mengder brikker for andre selskaper. I 1996 ga denne virksomheten en omsetning på rundt 3,5 milliarder dollar, av IBMs totale omsetning på 75,95 milliarder dollar.

Til toppen