RESULTATERFINANS

IBM kvitter seg med Concorde

IBM har hittil vært eksklusiv distributør av Concorde, men selger nå sin halvdel av selskapet tilbake til gründerne Preben og Erik Damgaard.

Einar Ryvarden
9. nov. 1998 - 14:29

I en pressemelding fra Merkantildata sier selskapet at deres samarbeidsavtale med IBM ikke påvirkes av at selskapet blir selger i stedet for distributør når selskapet selger sin halvpart av Damgaard.

Samarbeidsavtalen mellom Merkantildata og IBM ble offentliggjort i januar i år med stor fanfare. Fra oppstarten i Norge i 1994 har Concorde-salget skutt kraftig fart og selskapet har i dag 1000 norske kunder. Men den største selgeren av Concorde er Merkantildata og IBMs konkurrent Ark/Cinet.

IBM kjøpte halvparten av Damgaard i 1994 og har siden vært eksklusiv distributør i Europa og USA. Men i løpet av 1998 har Damgaard bygget opp et eget distribusjonsselskap og overtatt enkelte store europeiske land.

- Vi var et lite dansk selskap, så IBMs tilbud om å investere i selskapet og selge våre produkter internasjonalt var meget hyggelig i 1994. Men siden har vi har vi fått internasjonal erfaring og blitt sterke nok til å klare oss uten IBMs støtte, sier Regitze Reeh, informasjonssjef hos Damgaard International.

Gry Nordhus, informasjonsmedarbeider hos IBM Norge, sier at IBM solgte sin andel i Damgaard fordi man fikk et så godt tilbud.

- Videre utvikling av Concorde krever store midler, noe vi ikke ønsker å delta i. Men vi vil fortsatt samarbeide med Damgaard om markedsføring og salg av Concorde, sier Nordhus.

Seks av de syv Concorde-medarbeiderne i IBM Norden går over til kontorene Damgaard skal bygge opp i de to landene. Men Jan-Elling Skagerum, nordisk Concorde-ansvarlig og svært sentral i veksten Concorde har opplevd, forblir i IBM Norge.

I tillegg til kontorer i de tre nordiske landene har Damgaard kontorer i de største europeiske landene, men må bygge opp et eget kontor i USA.

Ledelsen i Merkantildata var ikke tilgjengelig for kommentar.

---

P.S.
Les også artikkelen "digi.no presiserer" i margen til høyre.
D.S.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.