IBM satser alt på å kaste tråden

IBM tror fullt og fast på trådløs kommunikasjon. Tjenester og maskiner skal tilpasses denne visjonen, også de største serverne, heter i forbindelse med nye produktlanseringer.

IBM viser til at de tre typiske arbeidsredskapene de kommende årene - bærbar PC, hånd-PC og telefon - må gis muligheten til å kommunisere trådløst, samtidig som de integreres i eksisterende IT-infrastruktur av hensyn til tidligere investeringer og bedriftens kritiske applikasjoner. Selskapet avviser påstander spesielt fra amerikanske observatører om at det framtidige markedet for trådløse produkter og tjenester er overvurdert.

Blant nyhetene som ble kunngjort i går:

  • Mini-PCI-kort for trådløst lokalnett etter 802.11-standarden integreres i nye modeller i ThinkPad-serien av bærbare PC-er. Disse koples til antenner nedfelt i lokket. Det gir bedre signalmottak, avskaffer den eksterne antennen, og frigjør et PC-spor.
  • To nye hånd-PC-er i WordPad-serien, med henholdsvis farge- og sort-hvit-skjerm, bygget over samme lest som Palm IV.
  • Alle servere, fra de minste Intel-baserte til stormaskinene i zSeries, skal i løpet av 2002 kunne administreres fra hånd-PC-er og mobiltelefoner. Alle serverapplikasjoner skal dessuten kunne kjøres fra trådløse enheter.
  • IBM skal mobilisere sitt service-apparat - IBM Global Services - til å kunne sette opp trådløse lokalnett med kort implementasjonstid, såkalt "Instant Wireless LAN".
  • IBM har inngått et komponentsamarbeid med Mitsubishi, og skal levere brikker til den japanske gigantens tredje generasjons mobiltelefoner.
  • Det skal gjøres et krafttak for å fremme trådløs teknologi blant IBMs 90.000 partnere.

IBM viser til to utstillingsvinduer til sin trådløse teknologi. I tyske HypoVereinsbank, Tysklands neststørste bank, brukes WAP-telefoner og hånd-PC-er med trådløs kommunikasjon til å overvåke driften av en z9000 stormaskin. I Las Vegas skal Venetian Hotel prøvekjøre et innsjekkingssystem der små trådløse terminaler skal avskaffe alle køer i resepsjonen.
Til toppen