IBM tilbyr Linux på nye bærbare PC-er

Til høsten vil IBM tilby Linux som forhåndsinstallert alternativ til Windows på sine bærbare ThinkPad PC-er.

IBM er sterkt engasjert i Linux. 17. mai i år ble det kunngjort at stormaskinene i S390-serien kan kjøres under Linux. I går fortalte IBM at de samarbeider med Linuxcare om å tilby Caldera OpenLinux 2.4 forhåndsinstallert på to ThinkPad-modeller: A20m og T20.

Linuxcare er et amerikansk selskap som spesialiserer seg på å tilrette Linux for andre selskapers maskinvare. Avtalen mellom IBM og Linuxcare innebærer at Linuxcare optimaliserer og sertifiserer Calderas Linux-variant til ThinkPad-maskinene. IBM er Linuxcares første "Deltabase"-kunde. "Deltabase" er et nytt program som Linuxcare har lansert for å gjøre det enklere for andre leverandører å sikre sin maskin- og programvare for Linux. Driverproblemer og liknende kan ofte skape uforutsette vanskeligheter for brukere. Talspersoner for Linuxcare peker gjerne på at 98 prosent av all Linux er felles. Det er de resterende to prosent som krever spesiell innsikt.

Linuxcares innsats innebærer blant annet at Linux fullt ut utnytter lyd, video- og nettutstyret til ThinkPad-modellene. Linuxcare vil også ta på seg supportansvar overfor brukerne.

Les mer om Linux og IBM:


IBM satser tungt på Linux
Linux-klynger vekker kommersiell interesse
IBM: Linux til NetFinity
IBM med Java-verktøy for Linux
IBM med support-avtale for DB2 på Linux
IBM bekrefter Linux-avtale
Blå seier for Linux

Til toppen