IBMs database oppgraderes til versjon 8

Den kommende versjon 8 av IBMs database DB2 er gratis tilgjengelig i betautgave, og ventes ferdig i november.

Beta-utgaven er tilgjengelig for Linux, Unix og Windows. De endelige utgavene for alle operativsystemene kommer på markedet 21. november.

Databasen DB2 Universal Database er ett av fire programvaremerker fra IBM, ved siden av Lotus, Tivoli og WebSphere. IBM fører en hard kamp for å erobre topplassen innen databasemarkedet fra Oracle.

Les også

Versjon 8.1 skal erstatte den nåværende versjon 7 for de aktuelle operativsystemene, samt for stormaskinene. Den kommer i én utgave for store organisasjoner (Enterprise Server Edition), to for arbeidsgrupper (Workgroup Server og Workgroup Server Unlimited) og en for personlig bruk (Personal Edition, først og fremst beregnet på mobile brukere som må ha en database med seg på farten, og som skal periodevis synkronisere mot sentralen). I tillegg er det to utgaver beregnet på utviklere. Det er varslet en ny prisstruktur som åpner for at DB2 blir rimeligere for små og mellomstore organisasjoner, mens den blir dyrere for de store.

I forhold til versjon 7 er det bedringer innen drift, installasjon og konfigurasjon; utvidet støtte for webtjenester, nye XML-verktøy, flerdimansjonal dataklynging som gir bedre ytelse mot komplekse spørringer; og verktøy som skal gjør det enklere å integrere DB2-applikasjoner mot både WebSphere (IBMs applikasjonsserver) og mot Windows-plattformen.

Til toppen