ICO henter 700 millioner kroner

Satellittelefonprosjektet ICO har skaffet til veie litt over halvparten av de vel 60 milliarder kronene som trengs for å realisere prosjektet, som etter planen skal være operativt i år 2000. Nå vil ICO også hente penger i markedet, nærmere bestemt 700 millioner kroner.

ICO skal i likhet med Iridium og Globalstar tilby satellittelefoni, basert på et nett av satellitter i lave jordbaner. ICO skal til forskjell fra sine to konkurrerende systemer plassere satellittene tolv ganger lenger opp i jordatmosfæren, og vil bare trenge ti satellitter for å få global dekning. Til sammenlikning har iridium plassert 66 satellitter i baner på vel 800 kilometer over havet.

Nå vil ICO, også i likhet med Iridium og Globalstar, hente penger i markedet. ICO har i første omgang planer om å hente 100 millioner dollar. Fra før har eierne i konsortiet skutt inn 2,4 milliarder dollar av i alt 4,5 milliarder.

Bak ICO står satellittorganisasjonen Inmarsat som ble etablert 1979 med det formål å styrke maritim kommunikasjon, med en rekke nasjonale televerk som eiere. I tillegg til Inmarsat, er amerikanske TRW, British Telecom, Deutsche Telekom og indiske VSNL de største investorene i ICO.

Til toppen