Ikke lovende for VRML

Silicon Graphics meldte i forrige uke at selskapet legger ned sin Cosmo Software avdeling, som har vært ledende innen utviklingen av VRML og VRML-utviklingsverktøy.

Silicon Graphics (SGI) bestemte seg i forrige uke for å legge ned Cosmo Software, etter et mislykket forsøk på å selge avdelingen til Sony. SGI ønsket å selge avdelingen for å fokusere mer på maskinvareutviklingen.

SGI var trolig den viktigste pådriveren for VRML (Virtual Reality Modeling Language) og leverte blant annet store deler av kildekoden for å lage VRML 1.0. Også i forbindelse med VRML 2.0 har SGI vært én av pådriverne.

Cosmo Software sto bak flere VRML-verktøy, blant annet den utbredte Cosmo Player og et utvalg utviklingsverktøy for VRML.

Andre VRML fremvisere finnes, blant annet InterVista WorldView, som nylig ble kjøpt opp av Platinum Technology. Platinum annonserte nylig at selskapet distribuerer WorldView som en del av Microsofts Windows 98 og Internet Explorer. Også Netscape støtter VRML gjennom sin nettleser, Navigator.

VRML ble opptatt som en internasjonal Internett-standard i februar i år.

(Kilder: InternetWorld, InfoWorld Electric)

Til toppen