IKT: - UMTS-auksjonen er død

IKT Norge, med Per Morten Hoff i spissen, håper det ikke blir noen auksjon av UMTS-lisensene. - Nå haster det å komme i gang, mener interesseorganisasjonen.

IKT Norge, med Per Morten Hoff i spissen, håper det ikke blir noen auksjon av UMTS-lisensene. - Nå haster det å komme i gang, mener interesseorganisasjonen.

Per Morten Hoffog bransjeorganisasjonen IKT Norge har i den siste tiden drevet intens lobbyvirksomhet mot Stortinget for å unngå auksjon avUMTS-lisensene. IKT advarer mot faren for konkurransehemming ved for høy inngangspris samt at det vil ta lengre tid før man kommer i gang med selve arbeidet rundt utviklingen av UMTS.
Les mer om UMTS-lisensene:
EU bekymret over høye UMTS-priser
Dumhetens pris ?
Danskene velger auksjon av UMTS-lisenser

- Vi ser at flere av våre naboland allerede er i stratgropen, mens vi i Norge enda sprader rundt i treningsdressen, sier Per Morten Hoff ved IKT Norge til digi.no.

Han håper at lisensene kan gis ut så snart som mulig slik at man ikke taper forsprang til andre aktører.
- Dette går veldig fort, og vi kan ikke sitte og se på mens andre land løper fra oss, sier Hoff.

Hoff er ikke lysten på at UMTS lisensene skal ut på auksjon, noe blant annet Fremskrittspartiet har ønsket.

- Vi vil ha en modell med en fast avgift. Da blir det oversiktlig i markedet og aktørene har noe å forholde seg til. Men inngangssummen må ikke bli for høy siden dette vil hemme konkurransen i markedet. Det er viktig at konkurransen styres mellom aktørene, sier Hoff til digi.no.

Men IKT Norge og Hoff tror ikke det blir flertall i stortinget for lisensauksjon, men at de folkevalgte går for modellen til IKT. - Jeg tror at lisensauksjonen nå ligger død, sier Hoff.

Til toppen