iMac - "1998 TIME Machine of the Year"

Suksessmaskinen til Apple Computer, iMac, erobrer stadig nye skanser. Nå er det klart at maskinen er kåret til TIME Digitals "1998 Machine of the Year".

Den digitale utgaven av det prestisjetunge TIME Magazine, TIME Digital, har kåret Apple Computers iMac til årets datamaskin i 1998. TIME kaller maskinen en "revolusjon i en boks" og gir maskinen æren for å ha bragt Apple tilbake fra kanten av stupet.

Nettmagasinet mener at iMac har startet en revolusjon innen databruk på nettet, og skryter voldsomt av maskinens utradisjonelle utseende og design.

I sin beskrivelse av iMac trekker TIME paralleller til Kodaks kamera, Fords Model T, og Motorolas bilradio til 1984s revolusjonerende datamaskin Macintosh. Magasinet mener at med iMac og dens alt-i-ett-design har selskapet greid å skape mye av den samme magien som var tilfelle med Macintosh i 1984.

TIME skriver at iMac har minnet en utkjørt bransje om datarevolusjonens opprinnelige drøm om en enkel, vennlig og sammenkoblet verden. Til tross for endel åpenbare områder der maskinen kan kritiseres, som manglende floppydrev, treg oppstart, bråkete harddisk, knøttliten mus, og manglende tilknytningsmuligheter til eksisterende periférutstyr, er maskinens design så revolusjonerende at TIME mener iMac fortjener æren som årets maskin i 1998.

Til toppen